Kulturdrops

Kulturdrops: Jevnlige (og muligens sporadiske) oppdateringer om kulturlivet i Kristiansand.

Stormvarsel anbefaler – Uke 6 (6 – 12. feb)

Det summer og klukker og stråler i Kristiansand – store og små ting skjer på hvert gatehjørne, og Stormvarsel gir deg sine 5 favoritter over ting du bør få med deg ila den kommende uken.

 

1. John Olav Nilsen & Nordsjøen – Håndverkeren – Fredag 10.03. NB. Utsolgt OMG! Vi bomma på datoen – denne er 10.mars, ikke feb. (Da er det enda tid til å lokke/stjele/tigge til seg en billett – Yay!!!)

Vet at denne konserten allerede er utsolgt – men bergenshjertet mitt kan ikke unngå å inkludere denne på listen <3 Og, hvis du følger med på eventen, så dukker det stadig opp billetter til salgs fra folk som ikke kunne komme alikevel. Helt fra jeg hørte førstedemoen av “Ikkje Fåkk med Kjærligheten” på MySpace (!!), så har hjertet dunket for musikken som strømmer ut av dette Loddefjord-hodet. Jon Olav er en skitten og sprukken perle, som uansett beholder hedersplassen i mitt musikalske smykkeskrin. (PS. Har du en billett – send meg en PM)

 

2. Stuekonsert med Marianne Engebretsen + Simen Lyngroth – Skippergata 93 – Fredag 10.02

Hypp på å oppdage noe magisk? På fredag kan du luske deg inn i stuen til Simen, for en ekslusiv og deilig stuekonsert med to av Sørlandets fineste artister. De er begge aktuelle med ny plate som kommer i 2017, og vil denne kvelden presentere smakebiter og musikalske drypp.
Simen Lyngroth lager melankolsk indiepop. Musikken strekker seg fra hviskende ballader til et støyende og atmosfærisk lydbilde.
Marianne Engebretsen serverer deilig popmusikk – varmt og organisk, med drømmende partier og elektroniske elementer. I 2015 var hun i semifinalen på The Voice, og har siden da jobbet med debutalbumet. Første singel «Stars», ble listet som en av ukas «heiteste låter» av Gaffa og B-listet på Radio Sør.
CC: 100 / ID: 18 år
www.simenlyngroth.com
www.marianneengebretsen.com

 

3. Veronica Maggio + Ine Hoem – KICK – Torsdag 09.02

Veronica Maggio tar med seg en godtepose med digg og dansbar musikk, og sjarmerer deg i senk med sjønneste Ine Hoem på slep. Alle små mandagsbarn bør finne veien til KICK, med danseføtter, håret ned, sko man kan hoppe rundt i – og åpne hjerter. Hun er en av Sveriges mest prisbelønte stjerner med fem Grammis, to P3 gull, tre Rockbjørner og tre Gaffa-priser! Ine hoem er mest kjent for «This Year» (som oppsummerer følelsen jeg har hvert eneste gang vi plutselig bikker desember, og alle mine drømmer ligger nedstøvet i skapet.), og hun har også en haug med nydelig musikk på lager når hun slipper albumet «Moonbird» i februar! (Med tendenser av Lykke Li og Kate Bush – vi gleder oss!)

 

4. Disco Bonanza Spesial – Vaktbua – Lørdag 11.02

Vaktbua er klar for sin første Phat Fuel Club på Vaktbua. Phat Fuel er merkevaren til Stian A. Mikkelsen aka SoundSAM (som også er mannen bak spakene i elektropopduoen Sam & Sky).
Her blir det et dypdykk inn i disco-verden på alle nivåer, og med besøk av selveste Diskopen i Vest Agder Diskodømme – Hans Wickstrøm aka Madjazzt! Gutta disker opp med space disco, deep disco, nu disco, disco, italo disco, electro disco, robo disco, old school disco… dvs disco disco disco!!!
CC: 50 / ID: 20 år

 

5. Åpningsfesten – UKM KRS – Samsen – Fredag 10.02

For de under 18, og generelt musikkentusiaster – så kan det være fint å få med seg åpningsfesten for UKM 2017. Med Ylva Olaisen og Rossman på scenen, så er det uansett en digg opplevelse! De fleste har fått med seg stjerneskuddet Ylva på The Stream, og Rossman er en av Norges ukjente kulturskatter. (Så du må nesten se/kline med ham nå – så du kan skryte til venner og familie når han har blitt kjendis). I tillegg blir det Bingo ledet av 2 av UKM sine egne, fantastiske konferansierer – Lyder Sverkeli og Andi Gyberg. Dette arrangementet er først og fremst rettet mot deltakere på UKM, men er åpent for alle – så kom og støtt ung kultur! (og klin med Rossman)
CC: 50 / UKM deltakere; Gratis / Fri aldersgrense

 

Bonustips: Denne uken er det «Spis for 100» i Kristiansand

Byens spisesteder tilbyr en rett til kun 100kr – så her kan man utforske byens restauranter og kaféer uten å rasere budsjettet. Mer om tilbudet her.

Ukens musikkdrops fra Sørlandet:

På Frk. Larsen kan du i disse dager plutselig få kaffen servert av en av Norges lovende nye hiphop-stemmer. 22 år gamle Elias Tchaba har nettopp gitt ut singelen “Noenting/Ingenting”, og imponerer med slagkraftig kritikk av Norges flykningspolitikk. Elias kommer opprinnelig fra Lebanon/Palestina, men flytta deretter til Kristiansand. Han har reist litt fram og tilbake til USA, mens han skriver musikk og studerer. Vi trenger folk som tør å heve stemmen på Sørlandet – og Elias bruker sine bløde konsonanter som en slegge!
Spotify / Facebook / Instagram

No Comments

Leave a Comment