Kulturdrops

Kulturdrops: Jevnlige (og muligens sporadiske) oppdateringer om kulturlivet i Kristiansand.

Stormvarsel anbefaler – Uke 7 (13 – 19. feb)

Hilma Nikolaisen, Numa Edema, Veronica Andersen, Et Dukkehjem, Kajander, Eline Høyer og VIAN. Det summer og klukker og stråler i Kristiansand – store og små ting skjer på hvert gatehjørne, og Stormvarsel gir deg sine 5 favoritter over ting du bør få med deg ila den kommende uken.

1. Numa Edema + Veronica Andersen(Support) – Vaktbua – Lørdag 18. feb

Han har spilt for Nobelsprisvinnere, og nå kommer han jammen og spiller for oss også! Numa Edema serverer deilig, gitarbasert folk/blues-musikk med soul og myk vokal. Du har sikkert hørt ham på NRK P1 i løpet av det siste året – eller lagt merke til ham på Lindmo, eller NRK TV-Aksjonen. Numa røk rett inn på A-listen hos NRK P1 med sin debutsingel “Delta Man”, og slapp sitt første album «The Hourglass» i 2016.
Som lokal oppvarming har han med seg 17 år gamle Veronica Andersen, som har dukket opp på radaren hos Vaya Con Vulva på Radio Sør, og som utvilsomt er et av navnene å følge med på fremover. Hun lister seg stille inn på scenen med en gitar i hendene, og pirker deg forsiktig i hjertet med en blanding av Soul, R&B og akustisk. To utrolig fine artister på scenen – kom og helbred hjertet litt.
www.numamusic.no

 

2. Hilma Nikolaisen – Vaktbua – Fredag 17. feb

Vaktbua fortsetter å levere musikalske perler på en deilig, rocka snor. Hilma Nikolaisen er en fryd for ørene med suggerende gitarer og 60-talls rocken som bakteppe. Hun slapp det Spellemannspris-nominerte debutalbumet “Puzzler” i 2016, og har forført norske anmeldere og internasjonale magasiner som Uncut, Shindig! og The Independent. Tidligere har hun fartet rundt landets rockeklubber med band som Umbrella, The Loch Ness Mouse og Serena-Maneesh – og i de senere årene også som bassist for selveste Anne Grete Preus. Noen av oss var å heldig å oppleve henne på under Sørveiv-festivalen i Kristiansand for et par år siden – og hun forhekset oss! Hilma er en sterk skikkelse på scenen – der hun står som en gudinne og eier hele verden. Kom, lukk øyenene, beveg kroppen og fryd deg over norsk rockehistorie in the making.

 

3. Et Dukkehjem – Kilden – Onsdag 15.feb

Kilden Teater- og Konserthus rekker en hånd ut til studentene i samarbeid med UGA, og tilbyr teaterbilletter til 80,- hvis du tar med deg studentbeviset. Bruk pengene du sparer på en flaske med cava, ta på din fineste kjole/dress, og inviter din tinder-date, vennegjeng eller bestemor til teateret for en opplevelse! Kilden serverer det klassiske stykket av Henrik Ibsen, i flunkende ny drakt med Nasrin Khusrawi og Kadir Talabani som vår tids Nora og Torvald Helmer.
“Da Et dukkehjem hadde premiere i 1879, sendte ekkoet av Noras slamrende dør sjokkbølger gjennom Europa. At en kvinne kunne sette sitt egenverd over familiens plikter, var uhørt.
Vi liker å tro at denne problemstillingen ikke er en del av vårt moderne Norge, men for mange er realiteten en helt annen.”
PS: Sjekk ut mer info om StudentUGA her
www.kilden.com

 

4. Eline Høyer – Hos Naboen – Torsdag 16. feb

Hun minner om Susanne Sundfør – med en kassegitar, nydelige tekster og en forlokkende, særegen stemme. Musikken er en blanding av pop, jazz, og låtene handler om livets lyse og mørke sider. Eline Høyer kom først til syne under Kulturnatta i Kristiansand noen år tilbake, med en magisk konsert på KICK. Hun har siden spilt på flere av Kristiansands scener, og reist på miniturne i Skandinavia. Eline er en av Sørlandets nesten uoppdagede perler, og vi venter tålmodig på mer musikk fra henne – for denne stemmen hører hjemme på radio, på sommerfestivaler og i hodet ditt. Tekstene er såre, rå – og hun inviterer deg rett inn i sine egne hjertekroker. Gjør deg selv en tjeneste, og legg låten “Sometimes – MyBed” til i din spilleliste nå – og plasser deg selv i en krok på Hos Naboen på torsdag, med en kopp kakao og noen du er glad i.

 

5. TrashPop: Kajander – Aladdin Scene – Fredag 17. feb

Fineste Kajander fra Lofoten har vært fast inventar i min løpe-playlist siden han slapp den sabla fine «E du den du vil vær?» i 2016. Det var en umiddelbar braksuksess med B-listing på NRP P3, Ukas Urørt og fast rotasjon på de fleste radiokanaler i Norge + Øyafestivalen, Rakettnatt, Pstereo, Aronnesrocken, Christine på NRK P3 og God Morgen Norge. Jeg møtte ham under Vill Vill Vest-festivalen i Bergen, og kan med glede konstatere at gutten er genuin, nydelig og et musikalsk fyrverkeri som man bare vil legge armene rundt og heie på! Så la oss forføres i felleskap på fredag, mens Kajander synger ut hjertet sitt på Aladdin.
www.kajandermusikk.no

 

Bonustips: StudentUGA 2017

Nå er det igjen tid for StudentUGA i Kristiansand og Grimstad. StudentUGA har vært en suksess både for studenter og ikke-studenter i Kristiansand i flere år. I år er det 17 dager med opptil flere forskjellige arrangementer hver dag. Målet er å binde byen og universitetet mer sammen ved å tilby diverse opplevelser som bl.a. konserter, quiz, forestillinger, turneringer, konkurranser og leker, både på universitetsområde og i kjernen av byen.
Mer info her.

Ukens Musikkdrops fra Sørlandet:

VIAN jobber i disse dager med debutalbumet, men de har allerede servert oss to helt nydelige låter – «Gå Der Vinden Blåser» og «Heilt Te Du Dør». På vuggende og deilig sørlandsdialekt har de dandert et utrolig tiltalende lydbilde, som jeg krysser fingrene for at vi kan nyte på flere norske festivaler i løpet av kommende år. (Hint, hint Måkeskrik…)
www.vian-music.com

 

Sulten på mer musikk fra Sørlandet?

SHE Music deler sine favoritter på Spotify – Enjoy!

No Comments

Leave a Comment