Kulturdrops

Jevnlige (og muligens sporadiske) oppdateringer om kulturlivet i Kristiansand.

Stormvarsel anbefaler – Uke 8 (20 – 26. feb)

Vaya Con Vulva, Torgeir Waldemar, Elsa & Emilie, Darling West, Poor Edward, Maria Due og Klesbyttefest med Unikum. Stormvarsel gir deg sine 5 favoritter over ting du bør få med deg ila den kommende uken.

 

1. Vaya Con Vulva Live – Teateret – Fredag 24. feb – Avlyst pga. sykdom

Æsj, ukens deiligste event måtte dessverre avlyses, men – glitrende lys i horisonten – 8. mars disker de opp med egen feiring, foredrag og debatt på Teateret. Klikk her for mer info.

Vaya Con Vulva er en skamløst deilig podcast med fjas, feminisme, politikk, kultur og humor på brystet, og støttes av ABUP – Avdelig for barn og unges psykisk helse, Radio Sør, SHE Music og Teateret. Podcasten kommer ut ca. hver tirsdag, og jeg storkoser meg på bussen hele veien fra UiA til Slettheia, med Vaya i øregangene. Hvis du ikke har oppdaget den vidunderlige podcast-verdenen enda, så er det på tide! Les mer her. Live, så er det litt som et talkshow med øl, kaffe og kake, etterfulgt av DJ og fest på Teateret, midt i hjertet av Kristiansand. Vaya Con Vulva åpner armene bredt og ønsker alle velkommen – spesielt dem som kanskje føler seg litt utenfor av A4-livet her på Sørlandet. Det er rett og slett utrolig koselig!

“Vi snakker om sex, kjønn. Likestilling. Toleranse. Skam. Psykiske helse, politikk. Alt skal diskuteres. Kanskje vi kan bidra til noen flere senkede skuldre ved rett og slett å snakke om det – få det ut!”

Sjekk ut podden her.
PS. Gikk du glipp av Eline Høyer forrige uke? Hun er musikalsk gjest denne uken, og skal spille et par låter under Vaya Con Vulva Live 😉
www.elinehoyer.com
www.storm-varsel.no

 

 

2. Unikum Klesbyttefest – Østsia – Mandag 20. feb

Unikum letter på skjørtet og inviterer til klesbyttefest i samarbeid med UGA 2017, hvor du kan gjøre noen fine varp i bytte mot dine gamle plagg. Her kan du fornye garderoben med god samvittighet ovenfor både miljø og lommebok. Klesbyttingen foregår slik – du tar med deg klærene du vil bytte, og så “veksler” du dem inn i “penger/kygos” som er valutaen for kvelden. Så kan du ta med “kygosene”(Er det riktig flertallsform mon tro?) til Østsia, og gå crazy-baluba på shopping, mens du hører Aziz Anzari hviske “Treat yo self” i ditt indre sinn..
NB. Den siste halvtimen er alt gratis! Yess sir! Alt som ikke har blitt solgt fram til de siste 30 minuttene, er fair game – så her kan du virkelig komme hjem med en armene fulle!
Screen Shot 2017-02-18 at 11.11.59

 

 

3. Darling West + Poor Edvard(support) – Vaktbua – Fredag 24. feb

Hjertesorg, melankoli og gitarbaserte kjærlighetsviser – dandert med deilgie vokalharmonier og en genuin Nashville-sjarm. I 2014 dukket Darling West stillferdig opp i den norske countrysfæren, og listet seg rett inn i hjerter og øreganger med debutalbumet “Winter passing”. I 2016 stakk bandet av med Spellemannsprisen for beste Country-plate med oppfølgeren “Vinyl and a Heartache”.
Bandet består av Mari Sandvær Kreken, Tor Egil Kreken og Kjetil Steensnæs. Det er høyt nivå på musikerne her – når de ikke spiller sammen, så er de på veien eller i studio med artister som Marit Larsen, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella, Bjørn Eidsvåg og Ingebjørg Bratland.
Singelaktuelle Poor Edward(supp) er også en nydelig affære å få med seg – sjekk dem ut på Spotify. Melankolsk folk med elementer av pop og country, smeltet sammen med sjarmerende arrangering. (“Follow Me Down” er min favoritt)
www.darlingwest.no
www.pooredward.no

 

 

4. Elsa & Emilie – Aladdin Scene – Torsdag 23.feb (Trashpop/UGA)

Er du hekta på SKAM, så har du sikkert hørt singelen “Run” av Elsa & Emilie – som nå også er streamet over 3 millioner ganger på Spotify. De 19 år gamle jentene pakker seg tett inn i et mørkt, elektronisk lydbilde – med sterke Emilie Nicolas-referanser, og den nordiske vokalsounden som hele verden digger så hardt akkurat nå. Nå er de ute med nytt album, og kommer definitivt til å dukke opp på en haug av sommerens festivaler og spillelister. Så kom og kjenn på sukkersøt tenåringsangst pakket godt inn i en massiv, nydelig dekorert produksjon. Ta på deg de hippeste klærne du har (helst inspirert av SKAM-universet), finn frem chokeren (som noen av oss faktisk har fra det ekte 90-tallet), og send dramatiske sms-er til eksen din men du nyter konserten på Aladdin Scene.
NB. Sjekk ut resten av Trashpop-programmet her.

 

 

5. Torgeir Waldemar – Håndverkeren – Lørdag 25.feb (UGA)

Alle elsker Waldemar. Mannen har boret seg gjennom Norge som en pil, og sikret seg 2 x Spellemannspris-nominasjoner for debutalbumet sitt i 2014. Nå slipper han nytt album, og det knyttes store forventninger til mannen som hylles for sin evne til å flette mørke tekster og temaer inn i en nesten trøstende, og vakker folk og americana-musikk. Håndverkeren er forresten det perfekte stedet til å bestille seg en whisky, lene seg tilbake og tenke på livet mens du nyter stemmen til Waldemar. (Og hvis du digger melankolske menn med skjegg, så bør du absolutt være her)
«….noen ganger er det godt å bare lene seg tilbake og grine.» – VG

 

Ukens Musikkdrops fra Sørlandet:

Maria Due fra Lillesand har flydd under radaren for mange, og det er helt ufattelig – for hun er noe av det vakreste Sørlandet har å by på fra sin musikalske favn. Musikken har den samme solfylte, varme, omfavnende vibben som Jack Johnsen og Ben Harper, og flere av låtene hennes roterer i spillelisten jeg hører på når jeg er trist og trenger en klem – i form av bølgelengder og trøstende frekvenser. Hun har gitt ut tre nydelig album, som du bør lytte til på en søndag, med en god kaffekopp og pusekatt i armkroken.

 

 

Sulten på mer musikk fra Sørlandet?

SHE Music deler sine favoritter på Spotify – Enjoy!

No Comments

Leave a Comment